2018. április 24., György, Debóra
Online: 8 fő - Ma: 19 fő - Tegnap: 48 fő - Összesen: 920614 fő
Nyitó oldal
Rólunk
Cégadatbázis
Keresés
Hirdetési újság
Áraink
Regisztráció
Titánlapok weblinktár
Adó 1%
» Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel Ön is hírlevél küldő rendszerünkbe! Értesüljön először a legfrissebb hírekről!
Név
E-mail cím
Hirdetések
EUB utasbiztosítás
Hirdessen Ön is!
Mantra Magyarországi Buddhista Közösség
Hírek
2017. május 11. csütörtök, 17:12
Egyre kevesebb lesz a nyugdíj
nyugdíj ? van megoldás !

Egyre kevesebb lesz a nyugdíj

A most negyvenes éveiben járó szendvicsgeneráció 15-20 év múlva szorult helyzetbe kerülhet, hiszen amellett, hogy a gyermekeit támogatja majd, valószínűleg részben a szüleiről is gondoskodnia kell - írja az Origo.hu.A nyugdíjcélú megtakarításoknál viszont szerencsére viszonylag aktív csoportnak számítanak a negyvenesek, de ez még nem lesz elég. A mai negyveneseknek hosszabb aktív életre kell berendezkedniük és átfogó tervvel kell rendelkezniük pénzügyi jövőjüket illetően az ő nyugdíjba vonulásukkal borul meg ugyanis leginkább a felosztó-kirovó nyugdíjrendszer egyensúlya.

 

Ha nyugdijbiztositást szeretne hivja  a tanácsadóinkat : ITT


Idősödő nemzet, kevés fiatallal
Míg a KSH adatai szerint ma 1,8 millió lakos tartozik a 65 év feletti korosztályba – ez a teljes lakosság 18,2 százalékát jelenti –, addig 20 év alatt ez a szám majdnem 20 százalékkal, 2,1 millióra emelkedhet.
Ezzel párhuzamosan a pályakezdő korosztály súlya fokozatosan csökken. Míg ma 1,26 millió fiatal tartozik a 16–26 év közötti sávba, addig 2036-ra már alig több mint egymillió.
Azaz egyre kevesebb aktív embernek kell kitermelnie a Ratkó-unokák generációjával óriásira duzzadó nyugdíjasok jövedelmét, ami az állami nyugdíjak csökkenéséhez vezethet.
Ma az átlagos induló nyugdíjak az átlagkeresetek 83,3 százalékát teszik ki, 2050-re azonban ez az úgynevezett helyettesítési ráta 65,5 százalékra csökken. Azaz a ma átlagosnak feltételezett induló nyugdíj, amely 132 ezer forint, 102 ezerre csökken a század közepére, az infláció hatásával nem számolva – írja az NN Biztosító az elemzésében.Szendvicsgeneráció lett a 40-es Mindez azt jelenti, hogy a mai negyvenes korosztály jóval kevesebb várható bevételből gazdálkodhat. Sokuk pedig két generációt is támogat majd mindeközben.

Egyrészt a gyermekeiket, hiszen a késői gyerekvállalás és a tanulással eltöltött évek meghosszabbodása miatt az ő életkezdésük húzódik el, így a friss nyugdíjasok a kora harmincas fiatalok számára lesznek segítőtársak.

Eközben pedig a várható élettartam is folyamatosan nő, így a hatvanas éveiket taposó nyugdíjasoknak várhatóan egyre nagyobb arányban kell majd idős szüleikről is gondoskodniuk: az Eurostat statisztikái szerint Magyarországon a mai helyzethez képest a nyolcvanévesnél idősebbek lakosságon belüli részaránya 2040-re megduplázódik, elérve a 8 százalékot. forrás.biztositasiszemle.hu
Google keresés
» E-mail belépők
freemail
Gmail
CitroMail
Indamail
[freemail]
Felhasználónév
Jelszó
» Opten Cégtár Light
Az összes, Magyarországon bejegyzett, jelenleg működő és törölt társas vállalkozás hivatalos forrásból származó cégadata.
» Valuta árfolyam
Magyar Nemzeti Bank
1 EUR - 311,18000 HUF
1 CHF - 260,15000 HUF
1 USD - 254,27000 HUF
1 GBP - 355,80000 HUF
1 RUB - 4,11000 HUF
1 CNY - 40,32000 HUF
» Időjárás
Hőtérkép
Adó 1%
Hirdetések
Hirdessen Ön is!
Mantra Magyarországi Buddhista Közösség
Hirdetések
Mantra Magyarországi Buddhista Közösség
Hirdetések
Hirdessen Ön is!
Nyitó oldal | Rólunk | Cégadatbázis | Keresés a cégadatbázisban | Hirdetési újság | Áraink | Regisztráció | Jogi és Adatvédelmi nyilatkozat | Tárhely szolgáltató