2018. április 24., György, Debóra
Online: 4 fő - Ma: 14 fő - Tegnap: 48 fő - Összesen: 920609 fő
Nyitó oldal
Rólunk
Cégadatbázis
Keresés
Hirdetési újság
Áraink
Regisztráció
Titánlapok weblinktár
Adó 1%
» Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel Ön is hírlevél küldő rendszerünkbe! Értesüljön először a legfrissebb hírekről!
Név
E-mail cím
Hirdetések
EUB utasbiztosítás
Hirdessen Ön is!
Mantra Magyarországi Buddhista Közösség
VGM Magép Gépgyártó Kft.
Látogatottság: 2388 db
Utoljára módosítva: 2010. július 13. kedd, 17:45:08
A gyártelep Makó város délkeleti részén a vasútállomás mellett helyezkedik el. 1928 óta folyik itt ipari tevékenység.

1952-ig vasúti járműveket javítottak, majd ezt követően mezőgazdasági gépek gyártása kezdődött el. Kezdetben egyszerű tolókapák, kézi morzsolók, kazlazók, szalmagyűjtő kocsik készültek nagy darabszámban. Az 1960-70-es években malom- és élelmiszeripari gépek, sajtkád, rizscsiszoló, búzamosó hengerszék, szemestermény szárító, kukorica csőtörő adapter volt a fő profil.

1975-től kezdődően a szántóföldi zöldség betakarítás gépeit gyártotta belföldi és kelet-európai igényekre. Nagy darabszámban bocsátott ki stabil-, vontatott- és önjáró borsócséplőket, paradicsom-, hagyma-, zöldbab- és uborka betakarító gépeket.

Az 1990-es gazdasági változások után nyugat-európai cégeknek szállított különböző részegységeket, hegesztett szerkezeteket.

A cég 1995-ben privatizáció útján alakult át, és mint holland-magyar közös tulajdonú magán-vállalkozás működik. A korábbi profilt megtartva jelenleg holland és német cégek megrendelésére különböző mezőgazdasági gépeket és szállító járműveket gyárt.

A gyártelep 5 hektár területen, iparvágánnyal, szilárd útburkolattal, víz- és csatornahálózattal van ellátva. A fűtés, a melegvíz ellátás és a melegüzemi berendezések működtetése vezetékes földgázzal történik.

Beépített terület 16.000 négyzetméter, ebből 8.000 négyzetméter a fedett termelő terület. Ennek fő részét a 180 m hosszú kéthajós üzemcsarnok képezi, melyben teljes hosszában 5 illetve 3,2 tonna teherbírású futódaruk üzemelnek. Az elektromos energia igényt 1 MW teljesítményű trafóház biztosítja. Az üzem egész területén 6 bár nyomású sűrített levegő hálózat van. A hegesztéshez argon + CO2 kevert gáz hálózat van kiépítve, 50 darab elvételi munkahellyel.

Az eszközállomány műhely rendszerű gyártás szerint van csoportosítva, mely kis- és közép sorozatú gyártásra alkalmas. A mintegy 100 darab szerszámgép és eszköz között minden technológia ág gépei megtalálhatók: lemezollók, fűrészgépek (kerekes, tárcsás), optikai lángvágó, CNC plazmavágó, élhajlítók, hengerítők, excenter-, frikciós és hidraulikus prések, melegalakításhoz gázkemence is üzemel.

A forgácsoló gépek között van hagyományos csúcseszterga, 2 db. NC eszterga, marógép, csúcsköszörű, lefejtő fogazó, horizontál fúró-maró, 2000 mm-es karusszel eszterga, oszlopos- és sugárfúró gépek.

A hegesztés jellemzően Argon-CO2 védőgázas, fogyóelektródás berendezésekkel történik. A hegesztéshez több speciális vonalhegesztő célgép, beállító- és forgató készülék áll rendelkezésre. A felületek előkészítése görgőpályás szemcseszórással illetve, fülkés szabadsugaras szemcseszórással, a festés hagyományos levegős illetve magasnyomású és meleg festékszórással történik.

A Kft. jelenleg 150 fő alkalmazottat foglalkoztat. Ezek túlnyomó része tapasztalt szakmunkás, és több évtizede a gyárban dolgozik.
Csongrád megye
6900 Makó, Bárányos sor 22.
Telefon: +36 62213610
Fax: +36 62213466
Mobil: +36 309435837
E-mail: Kattintson ide
Web: http://www.vgmmagep.com
Márkák: mezőgazdasági és vegyeshasználatú pótkocsik, takarmánykeverő kiosztók
Kulcsszavak: mezőgazdasági gépgyártás, acélszerkezet, hegesztés, bérmunka, élhajlítás, forgácsolás, lakatos munkák, egyedi gépgyártás
Kirendeltségek / telephelyek:
VGM Magép Gépgyártó Kft.
Google keresés
» E-mail belépők
freemail
Gmail
CitroMail
Indamail
[freemail]
Felhasználónév
Jelszó
» Opten Cégtár Light
Az összes, Magyarországon bejegyzett, jelenleg működő és törölt társas vállalkozás hivatalos forrásból származó cégadata.
» Valuta árfolyam
Magyar Nemzeti Bank
1 EUR - 311,18000 HUF
1 CHF - 260,15000 HUF
1 USD - 254,27000 HUF
1 GBP - 355,80000 HUF
1 RUB - 4,11000 HUF
1 CNY - 40,32000 HUF
» Időjárás
Hőtérkép
Adó 1%
Hirdetések
Hirdessen Ön is!
Mantra Magyarországi Buddhista Közösség
Hirdetések
Mantra Magyarországi Buddhista Közösség
Hirdetések
Hirdessen Ön is!
Nyitó oldal | Rólunk | Cégadatbázis | Keresés a cégadatbázisban | Hirdetési újság | Áraink | Regisztráció | Jogi és Adatvédelmi nyilatkozat | Tárhely szolgáltató